Lehed

neljapäev, 6. juuni 2019

vanemaealiste elupühitsemine Imavere piirkonnas 6. juunil 2019

Tugeva kogukonna tunneb ära väärikate traditsioonide järgi. 
6. juunil 2019 toimus MTÜ Kuldne Sügis eestvedamisel Imaveres vanemaealiste elupühitsemine, nüüdseks siinkandis juba kolmandat korda enne suvistepühi. 80.a. ja vanemad mehed-naised olid kokku kutsutud tänutäheks ja õnnistuseks. Jagati toetavaid mõtteid, hingeõnnistust ja häid soove. Neil, kes tulla said, oli tore taaskohtumine hingelises ja armastusväärses õhkkonnas. Loeti luulet ja meenutati ammuseid aegu.
  Elupühitsemise läbiviijaks oli Pilistvere EELK koguduse vaimulik Hermann Kalmus, tervitama tulid Järva valla volikogu esimees Jüri Ellram, Järva valla volikogu liige Eve Okas ja Eesti Piimandusmuuseumi AS juhatuse esimees Anneli Siimussaar.  Jüri Ellram meenutas, et tema töömehe tee algas koos tänaste aulistega, kes on olnud ka selle piirkonna elu edasiviijad. Kui Eesti Vabariik loodi, olid nemad 6-10-aastased lapsed. Nad on 100-aastase Eesti Vabariigi lapsed. Imavere piirkonna teeninduskeskuse seinal ripub selle tähiseks nende inimeste nimedega kaunis lapitekk. Eve Okas ja Jüri Ellram jagasid asjalikke ja häid mõtteid vallapoolsete esindajatena.  Anneli Siimussaar tutvustas piimandusmuuseumi praeguseid tegevusi ja kutsus aukülalisi appi meierei ajalugu kirja panema. Oli see ju maja, mis kõiki omal ajal ühendas: lehm oli raskel ajal ikka pere toitjaks. 

Muusikaliselt kujundasid koosviibimise  Mait Reimann (viiul), Alan Beck (kitarr) ja Õnnela Lees (laul). Peolaua katsid eakate seltsi liikmed Ruth Meerbach, Leili Pruun ja Helve Sagar.
Kogu sündmuse peakorraldaja oli seltsi juhatuse esimees ja heade ideede väsimatu teostaja Liia Viks. Meie vanavanemad on erilist austust väärt - just nemad on kogukonna sambad!

Fotod Õnnela Lees'i silmade läbi:
































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.